Πέντε τρόποι για να κάνετε το Wi-Fi σας ταχύτερο!

Μήπως κουραστήκατε να έχετε αργό Wi-Fi; Σας έχουμε τη λύση.

Αν ο ασύρματος δρομολογητής (router) σας δεν έχει στηθεί σωστά, ακόμα και το Google Fiber μπορεί να σας φαίνεται σαν dial-up σύνδεση. Ιδού πέντε συμβουλές για να κάνετε την ασύρματη σύνδεσή σας ταχύτερη. Το μόνο που απαιτείται είναι θάρρος και αποφασιστικότητα.

Πηγή: fortunegreece.com
  • 1. Επιλέξτε το σωστό κανάλι και συχνότητα.

    Ξέρατε ότι ο ασύρματος δρομολογητής σας έχει κανάλια; Κάποιες φορές αρκεί η αλλαγή του καναλιού του router σας για να βελτιωθεί η κατάσταση, ιδιαίτερα αν ζείτε σε διαμέρισμα με πολλές παρεμβολές από άλλα σήματα Wi-Fi. Άλλες τεχνολογίες, όπως τα μικροκύματα, μπορούν επίσης να παρεμβληθούν με το Wi-Fi.

    Επίσης, οι σύγχρονοι ασύρματοι δρομολογητές εκπέμπουν σε διαφορετικές συχνότητες: 2,4 GHz και 5GHz. Γενικά, τα 2,4 GHz είναι καλύτερα για μεγαλύτερα σπίτια με πολλούς ορόφους, επειδή το σήμα ταξιδεύει μακρύτερα και διαπερνά ευκολότερα τους τοίχους. Όμως, για μικρότερα δωμάτια ή σπίτια, η λύση είναι τα 5 GHz: η συχνότητα αυτή προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά σε μικρότερη εμβέλεια.

  • 2. Μεταφέρετε το δρομολογητή στην ιδανική του θέση.

    Βάλτε το κάπου ψηλά και κεντρικά. Ένα ψηλό ράφι στο μέσο ενός δωματίου είναι το καλύτερο μέρος για το δρομολογητή σας. Κρατήσατε το μακριά από τοίχους μεγάλου πάχους κατασκευασμένους από τούβλα ή τσιμέντο. Όμως, οι μεγαλύτεροι εχθροί του Wi-Fi είναι το νερό και τα παράθυρα. Οι σωληνώσεις ή ακόμα και τα φυτά που περιέχουν νερό μπορούν να ...γονατίσουν την ασύρματη σύνδεσή σας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: fortunegreece.com


1 users online. Most 56