Επτά τεχνολογικές αποφάσεις που πρέπει να λάβετε για το νέο έτος

Μήπως έχετε γίνει αντικοινωνικός ή δεν κοιμάστε καλά ή έχετε προβλήματα συγκέντρωσης; Ήρθε η ώρα να αλλάξετε κάποια πράγματα.

Η τεχνολογία σκοπό είχε πάντα να κάνει τη ζωή μας καλύτερη, διευκολύνοντάς μας στην εκπλήρωση των καθημερινών καθηκόντων μας. Κι ενώ είναι εμφανές ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα smartphones και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν βελτιώσει τη ζωή μας, δεν μπορείτε να αγνοήσετε και κάποιες αρνητικές συνέπειες που συνοδεύουν αυτά τα νέα εργαλεία, ιδιαίτερα σε σχέση με τη συμπεριφορά και τις καθημερινές μας συνήθειες.

Ιδού, λοιπόν, εφτά αποφάσεις που ίσως καλό θα ήταν να σκεφθείτε για το 2015· κι αν αφορούν κι εσάς, μη διστάσετε να τις υλοποιήσετε:

Πηγή: fortunegreece.com
  • Μην χρησιμοποιείτε smartphone την ώρα του γεύματος

    Αν έχετε παιδιά, αυτός ο κανόνας είναι δεδομένος, αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε, φαντάζει αρκετά χρήσιμος. Καταρχήν, κανείς δεν ενδιαφέρεται να βλέπει φωτογραφίες κάθε πιάτου που τρώτε στο Instagram. Επιπλέον, σε μια εποχή όπου ο διαθέσιμος χρόνος είναι ελάχιστος, το να αφήσετε κάτω τα smartphone την ώρα του γεύματος σημαίνει ότι έχετε λίγο παραπάνω χρόνο για να σκεφθείτε κάποια πράγματα με την ησυχία σας.

  • Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις

    Είναι δύσκολο να φανταστούμε κινητά τηλέφωνα χωρίς ειδοποιήσεις, αλλά παλιά αυτός ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Καλό είναι να ανακτήσετε τον έλεγχο των κινητών συσκευών και εφαρμογών σας κλείνοντας όλες τις ειδοποιήσεις – κάθε ήχο και banner που σας αποσπά την προσοχή. Στη συνέχεια, αν νοιώσετε ότι κάποια ειδοποίηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και σας λείπει, ενεργοποιήστε την εκ νέου, μεμονωμένα.

  • Ενεργοποιήστε το Find My iPhone

    Αυτή είναι μια εύκολη απόφαση – δεν έχετε λόγο να μην ενεργοποιήσετε το συγκεκριμένο εργαλείο. Μπορεί βεβαίως η υπηρεσία iCloud της Apple να ενοχοποιήθηκε για τη διαρροή φωτογραφιών κάποιων celebrity, αλλά εσείς μάλλον δεν είστε celebrity, ενώ και η ασφάλεια της Apple έχει πλέον αναβαθμιστεί. Ενεργοποιώντας το Find My iPhone, θα μπορείτε να εντοπίσετε τη συσκευή σας αν τη χάσετε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: fortunegreece.com


1 users online. Most 56